Välkommen och Uppdrag nummer 1

oktober 11, 2018 0 av johanna

Hej och välkomna till uppdragsklubben! Jag har startat den här bloggen för att jag behöver peppa mig själv att ta itu med olika saker i mitt hem. Tänkte att det nog går lättare om jag kan vara strukturerad nog att skriva ner mina planer. Förhoppningsvis kan jag även uppmuntra andra nu när jag valt att skriva ner det just i bloggform!

Till att börja med vill jag bli mer effektiv när det gäller att få saker gjorda. Tror att det kan vara en bra början att effektivisera hemmet så att allt det vardagliga flyter på smidigt och enkelt. För att det ska vara överskådligt har jag valt att dela upp ”effektiviseringen” i olika uppdrag. För mig är en av ”flaskhalsarna” i vardagen allt stök i köket. Så det kommer att bli uppdrag nummer 1!

Uppdrag 1: Ordning och reda i köket

Mål: Att hitta allting lätt i skåp och lådor. Det gäller både mat och redskap. Jag vill också kasta mindre mat och äta upp den innan den blir gammal. Helst vill jag äta god och hälsosam mat istället för snabba lösningar som det ofta blir idag…

Hur: För det första ska det rensas! På rak arm kan jag komma på flera saker som faktiskt bara ligger och tar plats i mina skåp och lådor, jag hoppas att jag kommer hitta fler när jag väl sätter igång med rensningen. Allteftersom jag rensar ska jag rengöra alla skåp och lådor så att det blir tipp-topp när jag ändå är igång!

När det gäller matvanorna ska jag investera i bra matlådor som jag kan förbereda mat i när jag väl lagar bra mat så att jag inte frestas att koka ännu ett paket nudlar eller något liknande när jag är lat och hungrig.

I nästa inlägg ska jag uppdatera er med hur det har gått och ni får såklart hemskt gärna haka på mig i mitt första uppdrag!