Ordning i badrummet och Uppdrag nummer 3

november 21, 2018 0 av johanna

Hej på er!

I det senaste inlägget var uppdraget att skapa ordning och reda i badrummet, vilket jag också lyckats med sedan dess! Jag kan säga att det var en hel del ”gamla” produkter som stod och skräpade och samlade damm i badrumsskåpet som numera är kastade och istället fått göra plats åt… ingenting! Så himla skönt med lite luftigare utrymmen och det är också betydligt lättare att hitta det man ska ha nu när det är mer överskådligt.

Badrum handfat

Jag skalade också ner på antalet handdukar vi hade. Varför samlar man på sig så himla många? Visst måste man ha så att några kan vara i tvätten ibland utan att man blir utan, men om man har tre ”omgångar” så är det absolut tillräckligt tycker jag! Så nu har jag sparat bara de som jag tycker är finast och väljer att använda mest. Mindre att förvara i hyllan!

Badrum handdukar

Titta vad snyggt det blev!

Uppdrag nummer 3: Ordning och reda i garderoben

Mål: Att bara ha kläder i garderoben som kommer till användning. Det vill säga att det ska vara kläder som jag både trivs i för att de är bekväma och funktionella samtidigt som de är snygga! En bonus är om det mesta matchar också så att plaggen går att kombinera lätt med varandra.

Hur: En hård rensning! Allt som är fel storlek måste bort, likaså allt som på något annat sätt sitter illa eller är obekvämt. Det som rensas ut kan hamna i olika kategorier:

Om det är trasigt: Kastas (i tygåtervinning då förstås) eller lagas

Om det är något lite dyrare plagg: Säljas

Om det är fint och kan uppskattas av någon annan: Ta med på klädbytardag alternativt skänka till second hand butik

Om det är helt och rent: Skänkas till second hand butik eller klädinsamling för välgörenhet

Jag tror det här uppdraget kan vara klurigare än vad man tror. Själv har jag i alla fall behållit mycket plagg för att jag har svårt att skiljas från dem TROTS att de i stort sett bara ligger i garderoben. Kanske för att de var dyra när jag köpte dem, eller för att jag ska ha dem när jag blir smalare, eller vid något jättespecifikt tillfälle som att jag ska gå på picknick i parken eller vad det nu kan vara som jag aldrig gör. Dessa plagg ryker nu! Önskar er lycka till med uppdraget! 🙂