Ordning i garderoben och Uppdrag nummer 4

december 18, 2018 0 av johanna

Förra uppdraget gick som bekant ut på att göra en rejäl rensning i garderoben för att få ordning därinne. Har länge haft som mål att skapa en så kallad ”kapselgarderob” som innebär att man har färre plagg men fokuserar på plagg som passar ihop och kan varieras på ett funktionellt sätt.

Hur har det då gått för mig?

Ja, jag tycker faktiskt att det var väldigt svårt, vilket jag också var beredd på! Det blev en papperskasse full med kläder som jag tänker ta med mig på nästa klädbytardag, där jag istället ska försöka hitta de neutrala plagg jag saknar som några basplagg i form av linnen och t-shirtar som fungerar alla säsonger och till alla typer av outfits.

Jag hade ett par trasiga plagg, ett lagade jag snabbt och det andra fick faktiskt åka i tygåtervinningen. Visst har ni sett att många butiker har inlämningskärl där man kan lämna en kasse med gamla kläder (och andra textilier) för återvinning och då får man ofta någon liten rabattlapp som ”belöning”? Det kan ju vara en bra motivation!

Har också klarat av att skilja mig från några festklänningar som hängt alldeles för länge oanvända i garderoben. Några skänkte jag till en second hand-butik här i min stad och de som varit lite dyrare (kring 800 kr) har jag sålt. Andrahandsvärdet på dem är visserligen inte jättehögt men några hundralappar som jag fick är ju i alla fall bättre än ingenting alls! (I ett senare inlägg tänkte jag berätta hur jag tänker när jag säljer saker utifrån vad jag personligen märkt fungerar bäst för olika prylar och sammanhang! Så håll utkik om du är nyfiken på att veta mer om det!)

Byxor Blusar Klänningar

Nu har jag berättat vad jag gjort mig av med, men vad är det då som är kvar? Jo, det blev mest neutrala plagg som är det jag trivs bäst i just nu. På bilderna här kan ni se att det är mycket svarta och mörkblå plagg och de har alla gemensamt att de är bekväma och passar bra tillsammans. Lite tråkiga kanske kan tyckas, men jag tycker det känns jätteskönt att bara ha liknande plagg att välja bland, just nu i alla fall. I denna ”kapsel”. En kapselgarderob förändras ju lite efter säsong, så nästa säsong kanske innebär mer färg och mönster, vi får se!

Uppdrag nummer 4: Ordning och reda i sovrummet

Som en naturlig följd på garderobsrensningen kommer här rensningen av sovrummet (där åtminstone jag har min garderob…).

Mål: Ett luftigt och städat utrymme där man känner sig avkopplad.

Hur: Göra av med onödiga ”prydnader” som samlar damm. Skapa lösningar för att slippa högar med kläder och andra saker som bara blir större och större för att det inte finns någonstans att lägga grejerna. Minska ner på saker som inte får plats ”på sin plats”, för mig gäller det lådorna där jag förvarar sängkläder vilka är överfulla. Hur mycket olika sängkläder behöver man egentligen?!

Lycka till och på återseende!