Ordning i vardagsrummet och säljtips när du rensar

januari 29, 2019 0 av johanna

Nu är mitt vardagsrum väldigt sparsmakat, men det gillar jag! Jag hade ca 50 DVD-filmer intryckta i ett skåp, och jag tittade dessutom aldrig på dem eftersom att jag använder mig mycket av digitala tjänster istället. Jag har lagt upp alla filmer och serier till försäljning och hunnit sälja en del redan, resten ligger fortfarande på annons och väntar på att rätt köpare ska hitta dem. Har även sålt DVD-spelaren då den blev onödig när jag inte ska ha filmerna kvar!

DVD-filmer

Min stora vardagsrumsmatta har jag haft ut och tvättat i snön med hjälp av en sopkvast! Om du vill tvätta din matta ska du välja en dag med ny snö och gärna när det är lite kallt så att det inte blir blött på mattan samt att det dödar bakterier om det är många minusgrader! Om du har fläckar på mattan kan du ta bort dessa innan. Borsta sedan helt enkelt mattan med snö – skaka sedan av och ta in igen!

Jag införskaffade också ett antihalkskydd att ha under mattan eftersom att jag stört mig på att den glider omkring på golvet. Skönt!

Soffkuddar har jag haft som prydnader utan att de egentligen har någon funktion. Tyckte ofta att de var ivägen i soffan när jag skulle sitta där så även de har jag gjort mig av med! Lyckades faktiskt sälja dem för 50 kr så fick även in en liten slant där.

Istället för att ge ett nytt uppdrag idag tänkte jag som utlovat dela med mig av lite säljtips som är bra att ha i åtanke när du rensar där hemma. Jag har sålt ganska mycket olika saker i mina dagar och har märkt skillnad på vad som gör det lättare eller svårare att sälja grejer och att vissa saker passar bättre att sälja på vissa ställen osv.

Mina bästa säljtips

Kläder: Jag tycker att kläder går absolut bäst att sälja på Tradera. Det är viktigt att ta bra bilder på kläderna. Fota med neutral bakgrund. Nyttja gärna möjligheten att lägga upp flera bilder på samma plagg för att visa så mycket som möjligt för potentiella köpare. Lägg även gärna upp någon kompletterande produktbild, de är proffsiga och ofta snyggare än de du tar själv. Lägg upp många auktioner på samma gång och var tydlig med att du kan samfrakta dem, på så sätt kan samma köpare buda på flera av dina auktioner och få billigare fraktkostnad när du skickar allt i ett paket. Lägg lite tid på att beskriva plaggen ordentligt, lägg fokus på att skriva viktiga sökord som du tror köpare söker på i rubriken för att de lätt ska kunna hitta ditt plagg. Exempel på det kan vara ”retro” ”vintage” eller ”ny”.

Möbler: Möbler kan gå att sälja på Facebook, men min erfarenhet är att det går absolut bäst på Blocket. På Facebook vill man ofta pruta eller inte dyka upp på utsatt tid när man sagt att man ska köpa något medan min erfarenhet av blocket är att folk faktiskt kommer när de säger och att de inte är lika benägna till att pruta på priset. Det kostar ju en slant att lägga upp annonser på Blocket, men eftersom att det handlar om möbler så brukar det ändå vara värt eftersom att man får ganska bra betalt för grejerna man säljer också.

Inredning: Jag brukar göra ”säljtrådar” med inredning och ta en fin bild på allting tillsammans så att folk gärna vill klicka in och se närmare på sakerna. Detta gör jag på Facebook eftersom att det oftast är billigare prylar vilket folk verkar vara mest ute efter där. Jag lägger annonserna i flera grupper för att många ska se dem.

Filmer: Filmer lägger jag upp på Tradera till ett billigt, fast pris. Det innebär att de kan bli liggandes hemma i väntan på att någon ska köpa dem. Så vill man ju inte ha det alltför länge om man rensar, men märker man att det inte är någon som vill köpa kan man enkelt ta ner annonsen och skänka bort filmen istället till exempel.

Böcker: Böcker kan vara svårt att sälja. Populära böcker kan gå att sälja på Tradera men de är ofta tunga och frakten dyr. På Facebook har jag sålt nästan all min kurslitteratur i en lokal grupp för detta. Lite mer ovanliga böcker kan man med fördel lägga upp till försäljning på Bokbörsen. Det kostar ingenting förrän boken blir såld. Även här kan det innebära att man får vänta på att få sålt, vilket är något att vara beredd på.

Allmänna tips jag har när det gäller att sälja saker är att ta fina, inbjudande bilder och beskriva skicket ordentligt så att det är tydligt vad köparen får. Spara gärna originalförpackningar och eventuella beskrivningar till saker du köper för att kunna ge dessa till köparen. Produktbilder ger också ett proffsigt intryck även om det är viktigt att visa hur just den grejen du säljer ser ut i verkligheten också. Svara snabbt på mail och samtal. Om en köpare söker kontakt men får för långsam respons kanske den tappar lusten att köpa!